Kyselina citronová 20gKe konzervaci, dochucování, na přípravu džemů a marmelád. K odstranění vodního kamene.
Kyselina sorbová 2gPoužívá se zejména v nápojích a sýrech k zabránění rozvoje plísní, kvasinek, bakterií. Ve víně může být přeměněna na látku, která dodává vůni po muškátech. Dále se používá v pekařských výrobcích, margarínech, balených
Odstranovač vodního kamene 20gkávovary, varné konvice, pračky, myčky nádobí, usazeniny na WC
Pyrosiřičitan draselnýK nakládání zelí, desinfekce obalů na stolní vína a pod.
Jedlá soda 20g Jedlá soda je zásaditá, může pomoci při překyselení žaludku a pálení žáhy
Sanytr potravinářský 20gK solení používejte směs 1 kg jedlé soli a 6 g sanytru.
Salámová tlačenka 20gSuroviny: 300g měkkého salámu, 1-3ks cibule, půlka Masoxu, mletý černý pepř, sůl, 4 vejce, 1x Moravanka, sklenice majonezy Příprava: salám, Moravanku a uvařená vejce nakrájíme. Přidáme Masox rozpuštěný v troše láku
Vaječná tlačenka 20gSuroviny: 8ks vajec,1x cibule,1x Masox, mletý černý pepř, sůl,1-2lžíce hořčice, 250g majonezy , voda 150ml,měkký salám 250g, 1x Moravanka Příprava:vejce uvaříme natvrdo, cibuli a salám nakrájíme na kostičky. P
Želatina dortová 20gRecept na ovocný dort Suroviny: 1ks nízký dortový korpus, 20g želatiny, ovoce z kompotu, 1ks vanilkový krém, smetana ke šlehání, marmeláda, voda Příprava: dortový korpus potřeme marmeládou, připravím
Želatina čirá 20gPříprava: želatinu zalijeme 200ml převařené vody, nebo ovocné šťávy /pozor-var poškozuje rosol/ a za stáleho míchání rozpustíme.Po rozpuštění přidáme 300ml studené převařené vody. Takto připravenou teku
Houbová tlačenka 20g
Drůbeží tlačenka 20g
Velikonoční tlačenka 20g
Odbarvovač 20g
Cukrářské droždí 20g Amonium